ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 

   Viber/WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ  

Банско - днес този град е световно известния зимен курорт на България. Курортния коплекс се намира в полите на Пирин на 927м. надморска височина, а в близост се простира Национален парк Пирин. Климатът тук е планински, с отлични услвия за спорт и отдих. Снежната покривка задържаща се близо пет месеца привлича хиляди наши и чужди туристи.

Банско е родно място е на Никола Вапцаров, Паисий Хилендарски и Неофит Рилски.
Градът се простира на 49621 хектара, като климатът се характеризира с мека зима и с кратко и прихладно лято.
Природата се оказва най-голямото богатство на Банско, в резултат на което през далечната 1962г. тази красива част на Пирин планина е обявена за Народен парк Вихрен, а по-късно преименуван като Народен парк Пирин.
Тук се включват и резерватите: Юлен и Баюви дупки-Джинджирица.
Заради тази си уникална красота и природа Народен парк Пирин е включен в Конвенцията за защита на световното природно наследство по заповед на ЮНЕСКО.

Към община Банско са и следните селища: Филипово и Осеново, Добринище, Места, Гостун, Кремен и Обидим.

Хотелската база в Добринище разполага със седалков лифт, със ски база, с минерални извори и балниосаниториум.
Целия регион е добре свързан с отлична пътна инфраструктора, ж.п.връзка, а летището в София е на 150км. и посреща чуждите туристи, дошли да почиват и спортуват у нас.

В региона съществува наследство от различни култури: византийска, тракийска, римска, славянска и българска, затова и архиологическите обекти са много, доказателство за наличието на живот от второто хилядолетие преди Христа.

Да започнем от архиологически комплекс Свети Никола, простиращ се на 4км от Банско в посока Добринище. При разкопките тук е разкрита църква и никропол с 28 гроба.

Следващата крепост е Старото градище - Банско. Тук са разкрити тракийски надгробни могили. Близо до него са останките от църквите Св. Георги и Св. Илия, които са паметници на културата.

Интересно място е и месност Шипоцко - Банско с два храма, а в близост са пещите за строителна керамика за изграждането на базиликите.

Късноантичната крепост Ситан Кале също е интересна, като военно селище, охранявало Разложката котловина. В наши времена Банско се радва на хиляди посетители, които идват за почивка, за профисионален спорт и разходка  и си тръгват от тук заредени с нови сили, почерпели от най-голямото богатство на природата на община Банско.РЕЗЕРВИРАЙ ХОТЕЛ ТУК

РЕЗЕРВИРАЙ ХОТЕЛ ТУК

📜 ЛИЦЕНЗ

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

📊 ОТЗИВИ

Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел предлага ексклузивната услуга на своите клиенти, които имат запитване за спешно самолетно пътуване. В случай, че желаете запитването Ви да бъде обработено с предимство преди останалите, може да ползвате нашата безплатна услуга Avio Priority. 

Какво представлява Avio Priority?
Avio Priority е по-бързо получаване на информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет.

Как да ползвате безплатната услуга Avio Priority?
За да получите по-бързо информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет, моля да се обадите директно на: телефон, Viber или WhatsApp: +359896889907 в работно време от Понеделник до Петък: 09:00-17:00.

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

Резервации на самолетни билети, хотели, трансфери, круизни пътувания и почивки с Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел 
© All Rights Reserved Aviotravel 2011 - 2024

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.