Print

Международно Летище Милано Малпенса (MXP)Международно Летище Милано Малпенса (MXP)Международно Летище Милано Малпенса (Milan Malpensa) е с IATA код: MXP. Летището е най-голямото от трите летища, обслужващи град Милано. Летището се намира в провинция Варезе, на 40 км от града в северозападна посока.

Летище Милано Малпенса има два терминала, свързани с автобус и ще има трета писта през 2012 година. Съоръженията на летището включват конферентни и бизнес услуги, помощ за пътниците с увреждания, както и няколко хотела и офиси на компании за отдаване на коли под наем. Освен това на летището има банкови офиси, банкомати, ресторанти, барове и множество магазини, включително и безмитна зона. Летището обслужва почти 20 милиона пътници годишно и обхваща голяма част от международния трафик.


Транспорт от и до летището

С автобус: Транспортът с автобусите на обществения транспорт и таксита е около 30-40 минути. Летище Милано Малпенса е свързано и с летище Линате с редовна автобусна линия.

С автомобил: До летище Милано Малпенса се достига по магистралата Милано – Варезе и с Експреса Малпенса.

Кола под наем: Офисите на повечето компании за коли под наем се намират на първия етаж на Терминал 1. Тук ще намерите услугите на Hertz, Europcar, Sixt, AVIS, Auto Europa, Easy Car и Thrifty.

Category: Летища