ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 

   Viber/WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ  

Международно летище Пловдив (PDV)
Международно летище Пловдив (PDV)

Международно Летище Пловдив е с IATA код: PDV. То е регионално летище и обслужва южна и централна България. Аеропортът е разположен на 12 км югоизточно от втория по големина град и културна столица  - Пловдив. Намиращ се  в центъра на Балканския полуостров, а Пловдив е много подходяща отправна точка за пътуване из района.

През зимния сезон Международно Летище Пловдив (PDV) посреща много чуждестранни гости, които се насочват към ски курортите Пампорово, Боровец и Банско. Бизнес туризма също е доста добре застъпен с помоща на Международния Пловдивски панаир. Хотелите и местата за настаняване в района са много добре разработени и отговарят на всички изисквания и стандарти.


Услуги на Международно Летище Пловдив (PDV)

Всички пътуващи може да тестват удобствата на барче и заведение за бързо хранене. Летището има  безплатна асистенция за пътници с ограничена подвижност. Наличен е православен параклис, както и зона с безплатен интернет.

Airport Plovdiv разполага с бизнес салон с 10 удобни места за гости. Престоят в бизнес салонът е срещу заплащане, като имате включена консумацията на разнообразни безалкохолни и алкохолни питиета. Допълнителни екстри са: телефон, телевизия и безжичен интернет. Задължителна е предварителна резервация 24 часа преди да пристигане.


Достъп до и от Международно Летище Пловдив (PDV)

С автобус
Има двупосочен шатъл бус от Автогара „ЮГ“ в град Пловдив. Стоянката му е срещу централен вход на автогарата. С него може да достигнете точно пред Летище Пловдив. Часът на заминаване на шатъл буса от Пловдив е съобразено с полетното разписание. Заминаването от Автогара „ЮГ“ за всеки полет е 30 минути преди започване на регистрация на пътниците за съответния полет, а в заминаването от Летище Пловдив е 30 минути след като кацане на конкретния самолет.

С такси
Пред сградата на терминла има таксита, които могат да Ви закарат на посочен от Вас адрес.

С кола под наем
Следните компании могат да Ви предоставят услугите си: TOP Renta-a-car, Firefly, Herz, Choice Rent a Car, Thriftty. Моля предварително да посетите сайта на съответната компания за автомобил под наем и да заявите най-подходящия модел за Вашите нужди.

Паркинг
На летището има паркинг, който е безплатен за първите 15 минути.

Карта на Летище Пловдив

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu 

Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени.

Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.