Международно Летище Виена Швехат (VIE)Международно Летище Виена Швехат (VIE)Международно Летище Виена Швехат (Vienna - Schwechat) е с IATA код: VIE. Летището се намира на 18 км от центъра на Виена в югоизточна посока, в района Швехат. Летището е център на Австрииските Авиолинии. Това е най-голямото и най-натовареното летище в Австрия, което има капацитет да приема големи самолети като Еърбъс A340, като и Боинг 747.

Международно летище Виена обработва около 20 милиона пътници годишно и в момента има три терминала. Терминали 1 и 2 са основните терминали за редовни полети, а терминал 1А се използва от нискотарифни превозвачи. Терминалите са разположени в една сграда и са наблизо един до друг. Те се управляват от Фрапорт, Суиспорт, Летище Виена и Австрийските Авиолинии.

Летище Виена Швехат (VIE) има ВИП и бизнес център, десет различни зали за бизнес представители. Налични са съоръжения за пътници с увреждания. Хотел се намира срещу сградата на терминала. На летището също така има банкомати, две пощенски станции, множество ресторанти и кафенета, повече от седемдесет магазина, медицински център и аптека.

Има план за разширяване на Летище Виена с нова кула, нов терминал, трета писта и ЖП гара.


Транспорт от и до летището

До Летище Виена Швехат може да се стигне чрез влак S-Bahn, влакът на Сити Еърпорт, много автобуси, а в бъдеще по проект и с влака S70.

Карта на Летище Виена Швехат

📜 ЛИЦЕНЗ

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

📊 ОТЗИВИ

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

Резервации на самолетни билети, хотели, трансфери, круизни пътувания и почивки с Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел 
© All Rights Reserved Aviotravel 2011 - 2024

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.