Най-голямото богатство на Разлог е природата. Националния парк Рила е на се север, а на юг е Пирин планина. Къмпинговото оборудване привлича любители на пешеходния туризъм. Хижите Яворов, Македония, Добърско предлагат на гостите си уюта на планината и незабравими мигове за туристите.

Разлог е известен с кукерския празник - атракция за града и с топлите минерални извори в околностите си - Ръждавец, Гулиина баня, Катарино и Елешница. Посещавайки града може да се запознаете архитектурните възрожденски паметници - Старите градски къщи, църквите Свето Благовещение и Свети Георги, Кипревата къща и градския музей в Парапуновата къща.

Църквата Свети Свети Тодор Гирон и Теодор Сратилат намиращи се в село Добърско са национален паметник на културата. Не пропускайте топлите минерални извори в село Баня и село Елешница с откритите си плувни басейни. Изворите Света Варвара и Гулийна баня са извори с доказани лечебни свойства.

Историята и природата взаимно се допълват и посрещат туристите към Пирин и Рила. Щедростта на природата не е подминала и  осемте населени места към Разложката община: Бачево, Баня, Горно Драглище, Долно Драглище, Елещница, Добърско и разбира се Разлог.

Category: Планински курорти