Град Бургас се намира в Бургаския залив и със своята хилядолетна история е притегателен център за многото наши и чужди туристи. Ежегодните фестивали, красивата плажна ивица, природните резервати и археологическите разкопки допълнително привличат гости на града за почивка, релакс и забавления.

Започваме с Бургаската катедрала, носеща името на Кирил и Методий и местността - Пода - национални туристически обекти, манастирът "Света Анастасия", древния град Термополис, римските бани с реставрирана баня на Сюлейман Великолепни - всичко това не е за изпускане ...

Пространството пред банята на Сюлейман е направено като амфитеатър с художествено осветление, а целия комплекс привлича посетителите, като ги потапя във времето на римската епоха, на траките на легендите на кръстоносните походи. Мястото е приятно за разходка и релакс. Предстои да се построи музей със СПА процедури и масажи, а в комплекса се прожектира филм, създаден на базата на 3D мапинга за Свещения извор на трите нимфи -изцелителки.

Посетителите не пропускат и остров Света Анастасия с площ 9 декара, обвит в мистерия и легенди за съкровища от злато, с известните феномени -Вкаменения пиратски кораб, Дракона и Гъбата с тайнствени подземия, неоткрити и до днес. Фарът, намиращ се на остров "Света Анастасия", издигнат на 40 м.над морското равнище запален 1914г. и служещ за ориентир на корабите и днес. На острова съществува църква - Успение Богородично -  любимо място на поета Христо Фотев. Освен това островът е служил и за снимачна площадка на филмите на Рангел Вълчанов. До острова се стига с корабче от Морска гара.

Като атрактивна туристическа дестинация град Бургас се развива с бързи темпове с модерна визия и съперничи успешно на другите ни курортни градове.

Следващо по ред предизвикателство е парк - Езеро. Близостта му до морския бряг го превръща в пясъчен град,  всяко  лято се провежда фестивал на  различна тематика и така Бургас става домакин на пясъчния фестивал - единствен на Балканите.

Освен да поплувате в морето може да наблюдавате от високо с парапланер красивия залив с инструктор и запечатате емоциите с фотоапарат или камера.
В Морската градина гостуващите почитатели на графичното изкуство споделят своите емоции на легалната стена за графити. Модерно забавление е играта - Тъмницата. Желаещите участници биват заключени в стая и разполагат с 60 минути, за да измислят и намерят изхода, а това става след решаване на поредица от загадки.

Главната улица ще Ви отведе до центъра на Бургас - Пъпа или Компаса, мястото бележи - кота 0, точка която служи за измерване всичко в града. Най-голямото богатство, което притежават бургазлии е красивата плажна ивица огласяна всяко лято от безброй туристи дошли да се порадват и плажуват в град Бургас.


 


ПРОМОЦИОНАЛНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ


ЕДНОПОСОЧНИ И ДВУПОСОЧНИ ЛЕТИЩНИ ТРАНСФЕРИ