ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 

   Viber/WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ  

 

Построен в Горнотракийската низина, на двата бряга на р.Марица се намира втория по големина град в България - Пловдив. В далечните времена той носи името Филипополис, а след това - Тримонциум. Градът на тепетата е с население 382 950 жители и е административен център на община Пловдив, област Пловдив, община Родопи и община Марица, разположен между седемте тепета.

Съвсем скоро Пловдив бе обявен за най-старият град в Европа, с история, която датира от повече от 6 000 години. В целия град и околностите му има куп културни, археологически, исторически и природни забележителности. През цялата година в града има различни музикални концерти, арт и културни фестивали, търговски форуми и други интересни събития. 

Историческото богатство тук е разнообразно, много от обектите са включени в Списъка на 100-те национални туристически обекта. Да започнем със Старинен Пловдив, намиращ се в стария град с 17 паметника, Археологическия комплекс "Небет тепе" и Тракийското селище с крепостни съоръжения от римската и тракийската епоха и зидове с циклопски градеж.

Атракция за Пловдив е Античния театър, построен през втори век, опожарен и възстановен по-късно с около 3500 места на два етажа. Интерес представляват: Регионалния археологически музей, като най-стара културна институция, с богата колекция от 100 000 експоната; Природонаучния музей, притежаващ 48 000 образци, разпределени по отдели; Историческия музей, съхраняващ 60 000 експоната и  опазващ историческото минало на Пловдив и Пловдивската област.

Архитектурно историческото наследство се допълва с наличието на старите автентични къщи като: Къща музей "Златю Бояджиев" - дом на доктор Чомаков, известен лекар в Пловдив; Балабановата къща, образец на възрожденска архитектура; Къщата на Георгиади с богата декорация; Ламартиновата къща, построена за търговеца Георги Мавроди; Къщата на Хидлиян, като най-добре декорирана къща в града, национален паметник на културата; Къщата на Аргир Куюмджиоглу - Етнографския музей, на четири етажа с 40 000 експоната, връх на възрожденската архитектура. Всяка една забележителност на Пловдив, сама по себе си е интересна за разглеждане, съхранила историята на града.

В Пловдив има доста църкви, някои от тях са национални туристически обекти като: "Св.Св.Константин и Елена" разположена в старата част на града с "чудотворната"  храмова икона; Църквата Св.Неделя с икони на Димитър Зограф; Църква "Св.Марина" - главен храм на Пловдивската епархия.

Не пропускайте да разгледате Художествената галерия, Античния Форум, Античния стадион на площад Джумаята, Античния Одион. Интерес представлява Паметникът на Съединението - 12м.фигура от бронз, Часовниковата кула, намираща се на Сахат тепе, Братската могила, Музеят на авиацията и Алеята на космонавтите.

За туристите пожелали да разгледат града съществува безплатен тур за обиколка и посещение на забележителностите на Пловдив. Ако желаете и Вие да се включите последвайте линка: http://www.freeplovdivtour.com/


Карта на Пловдив


ПРОМОЦИОНАЛНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

📜 ЛИЦЕНЗ

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

📊 ОТЗИВИ

Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел предлага ексклузивната услуга на своите клиенти, които имат запитване за спешно самолетно пътуване. В случай, че желаете запитването Ви да бъде обработено с предимство преди останалите, може да ползвате нашата безплатна услуга Avio Priority. 

Какво представлява Avio Priority?
Avio Priority е по-бързо получаване на информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет.

Как да ползвате безплатната услуга Avio Priority?
За да получите по-бързо информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет, моля да се обадите директно на: телефон, Viber или WhatsApp: +359896889907 в работно време от Понеделник до Петък: 09:00-17:00.

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

Резервации на самолетни билети, хотели, трансфери, круизни пътувания и почивки с Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел 
© All Rights Reserved Aviotravel 2011 - 2024

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.