ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 

   Viber/WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ  

Старото име на град Трявна е Търнава. Градът е разположен в долината на Тревненската река, която се намира в северния склон на Стара планина. Средище е на самобитна архитектура, иконопис и дърворезба. Къщите са запазили духа от Възраждането, като уникати сред чудна природа, предлагащи на своите гости разнообразие от развлечения.

Туристите с любопитство разглеждат парк "Българка" и природните феномени Мъхнатите скали, Виканите скали, Столища и наблизо намиращият се курортен град Плачковци.

Старата част на Трявна е архитектурен резерват, а 140 паметници са на разположение на туристите. В църквата Св.Архангел Михаил построена 1819г. ще видите владишкия трон и резбован иконостас, надпрестолния кръст с 12 резбовани библейски сюжета.

Интерес за посетителите е часовниковата кула на площада, Калинчевата къща с 500 картини подарени от Тотьо Гъбенски и изложба на Иван Колев - скулптор.

Възрожденската Даскалова къща е музей за резбарство и зографското изкуство с уникалните дърворезбовани тавани.
За разглеждане с интеррс е и "Тревненската иконописна школа" с 160 икони, църквата "Св Георги" със забележителен иконостас.
Повечето къщи са музеи като: Славейковата, къщата на Ангел Кънчев, Попангеловата къща и на дядо Добри. Възрожденските къщи придават особена атмосфера на града.

От тук тръгват екопътеките за Дряновския манастир, за Пещерата Бачо Киро и за манастира Боженци. Наблизо се намират:  Етъра в Габрово и Велико Търново. Посетете този старопланински град с красива природа и възрожденска архитектура.

РЕЗЕРВИРАЙ ХОТЕЛ ТУК

РЕЗЕРВИРАЙ ХОТЕЛ ТУК

📜 ЛИЦЕНЗ

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

📊 ОТЗИВИ

Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел предлага ексклузивната услуга на своите клиенти, които имат запитване за спешно самолетно пътуване. В случай, че желаете запитването Ви да бъде обработено с предимство преди останалите, може да ползвате нашата безплатна услуга Avio Priority. 

Какво представлява Avio Priority?
Avio Priority е по-бързо получаване на информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет.

Как да ползвате безплатната услуга Avio Priority?
За да получите по-бързо информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет, моля да се обадите директно на: телефон, Viber или WhatsApp: +359896889907 в работно време от Понеделник до Петък: 09:00-17:00.

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

Резервации на самолетни билети, хотели, трансфери, круизни пътувания и почивки с Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел 
© All Rights Reserved Aviotravel 2011 - 2024

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.