Старото име на град Трявна е Търнава. Градът е разположен в долината на Тревненската река, която се намира в северния склон на Стара планина. Средище е на самобитна архитектура, иконопис и дърворезба. Къщите са запазили духа от Възраждането, като уникати сред чудна природа, предлагащи на своите гости разнообразие от развлечения.

Туристите с любопитство разглеждат парк "Българка" и природните феномени Мъхнатите скали, Виканите скали, Столища и наблизо намиращият се курортен град Плачковци.

Старата част на Трявна е архитектурен резерват, а 140 паметници са на разположение на туристите. В църквата Св.Архангел Михаил построена 1819г. ще видите владишкия трон и резбован иконостас, надпрестолния кръст с 12 резбовани библейски сюжета.

Интерес за посетителите е часовниковата кула на площада, Калинчевата къща с 500 картини подарени от Тотьо Гъбенски и изложба на Иван Колев - скулптор.

Възрожденската Даскалова къща е музей за резбарство и зографското изкуство с уникалните дърворезбовани тавани.
За разглеждане с интеррс е и "Тревненската иконописна школа" с 160 икони, църквата "Св Георги" със забележителен иконостас.
Повечето къщи са музеи като: Славейковата, къщата на Ангел Кънчев, Попангеловата къща и на дядо Добри. Възрожденските къщи придават особена атмосфера на града.

От тук тръгват екопътеките за Дряновския манастир, за Пещерата Бачо Киро и за манастира Боженци. Наблизо се намират:  Етъра в Габрово и Велико Търново. Посетете този старопланински град с красива природа и възрожденска архитектура.

РЕЗЕРВАЦИЯ НА ХОТЕЛ