Курортен Комплекс Дюни е на брега на морето, на първокласния път от Созопол към Приморско и Царево. Комплексът е разположен сред борова гора. Отстои на 5 км южно от Созопол, на 40 км южно от Бургас и на 10 км северно от резервата Ропотамо. Курортен Комплекс Дюни е сред перлите от най-новите черноморски курорти в България. Проектът за селището е на български архитекти, но е построено през 1987 г. от австрийската фирма Рогнер.

Курортен Комплекс Дюни разполага с голяма и много красива плажна ивица, която се разстила на юг, по протежение на главния път за Царево и блатото Алепу. Плажът е с дължина 4,5 км и ширина над 100 м, покрит е с фин пясък. Морето тук става постепенно дълбоко, а плажът на Дюни е носител на наградата Blue Flag (Син флаг) за чиста околна среда. През последните години се построиха няколко нови хотели и курортът се утвърждава като един от най-атрактивните. Заливът е удобен за уиндсърф и други морски спортове. Ваканционно селище Дюни разполага със седем тенис-корта и няколко басейна.

Срещу заплащане се предлагат множество видове спорт като: стрелба с лък, тенис на маса, боча, дартс, водна гимнастика, водни ски, водна топка, банан, стречинг, тайбо и др.Комплексът обединява няколко архитектурни стила, които взаимно се допълват и като цяло пресъздават средиземноморската и типично българска атмосфера. Луксозен и скъп, особено за индивидуалните туристи. Ваканционно селище Дюни предлага разнообразие от забавления и чудесни условия за отдих сред природата.

В близост може да посетите следните забележителности:

Южно от курортен комплекс Дюни се намира резерватът Алепу. Той е атракция за орнитолозите и представлява крайморско блато, където мигрират много видове птици. Недалеч се намира и остров Свети Тома, наречен още Змийския остров. Тук в естествена среда виреят множество видове кактуси. На половин километър южно от Дюни се намира блатото - Аркутино.

Националният парк Ропотамо, известен с водните си лилии и богатата си на риба река, е само на 10 км южно от селището.

Има много възможности за екскурзии до: Созопол, Ропотамо и Силистар.

РЕЗЕРВАЦИЯ НА ХОТЕЛ