ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 

   Viber/WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ  

Град Обзор се намира на границата между Бургаска и Варненска област. Разположен е в залив, който започва на север от нос св. Атанас, а на юг достига до Еминската планина. За превръщането на града в перспективен курорт допринася невероятното съчетание между море и планина. Курортното селище се намира на панорамния път, свързващ южното и северното Черноморие, на 65км. южно от град Варна, на 6км. от град Бяла. От град Бургас е отдалечен на 74км., а от град Несебър – на 37км.

Град Обзор е малко, тихо и уютно курортно селище, разположено на българското черноморско крайбрежие с обширни плажове, чист въздух,  гостоприемни хора, многобройни възможности за отдих и развлечения, което благодарение на своите прекрасни природни дадености е една от най- притегателните туристически морски дестинации. През последните години във връзка с отварянето на границите, нарасналия брой на чуждестранните и местните туристи, посещаващи Обзор и техните нужди, градът се превърна в модерен морски курорт. Наред с новопостроените луксозни хотелски комплекси, се направиха реновации и подобрения в частния сектор, откриха се множество ресторанти, клубове и  нощни заведения.

Плажната ивица на курортния град Обзор е дълга около 10км. и широка от 20м. до 60м. Особено красиви са южният плаж и плажът „Иракли”. Пясъкът е финозърнест със златист цвят.

Град Обзор предлага многообразен туристически продукт. Зеленината от спускащата се към морето Стара планина е уникално красива. Така гостите на града може да се разходят и да открият прохлада и отмора. Тази уникалната комбинация от морски и ниско планински климат е много подходяща за лечение на различни заболявания на дихателната и нервната система, на опорно-двигателния апарат, алергии, ларингити, хронични бронхити и предлага възможности за туризъм през всеки годишен сезон. Разстоянието от най-отдалечената точка на града до плажа и морето е 10-15мин. пеша. Това дава възможност на всеки турист максимално бързо да се докосне до красивото Черно море. Тук има извори с лековита минерална вода.

Курортният град Обзор предлага разнообразни възможности за настаняване: кокетни семейни къщи за гости, еднозвездни, двузвездни, тризвездни и четиризвездни хотели, огромни луксозни хотелски комплекси, готови да задоволят нуждите и на най-претенциозните си гости. Също така са многобройни и възможности за забавление – барове, ресторанти, механи и интимни малки семейни заведения. Освен удобните условия за почивка с деца и благоприятния здравословен климат, курортът разполага с лунапарк, детски площадки и атракциони, обширни прохладни паркове.

В заведенията ще Ви посрещнат гостоприемно за да опитате местната вкусната българска кухня и да се насладите на автентичният фолклор. Опознайте богатият културен живот на град Обзор със спазването на многовековните традиции и обичаи. Хилядолетната история на град Обзор – тук още от древността са съжителствали различни племена и народи – траки, римляни, византийци, прабългари, славяни, турци, чиито бит и традиции са оставили богато историческо и културно наследство. В града са открити много римски и византийски монети, капители, керамични съдове и др., някои от които се съхраняват в Археологическия музей в София, а други могат да се видят в централния парк на курортното селище. В края на 2011г. започват археологическите разкопки в града. Тук може да разгледате части от стени от автентична римска баня, датираща  от 4-6в. от н.е. Гостите на град Обзор може да наблюдават многобройните провеждани международни фестивали.

Многобройни са варианти за спорт. Спокойнот тук може да практикувате: бягане, колоездене, плажен волейбол, плуване, сърфиране, гмуркане, каране на джетове и водни ски за всички, които по време на своята ваканция обичат да съчетават полезното с приятното.
   
Сигурността и спокойствието в град Обзор са на високо ниво. Тук липсва шумът и суетата на големите пренаселени курортни комплекси.
                                                  
Географското разположение на град Обзор на брега на Черно море и неголямата облачност създават условия за продължителното слънчево греене – през силния туристически сезон – повече от 10 часа дневно, а през май и септември – средно 8 часа. Лятото и началото на есента се отличават със слънчево умерено влажно време, малка облачност, вятър и невисоки температури.

Морският бриз има определено климатично значение от средата на пролетта до месец октомври. През месец юли и август почти половината от дните са с бризова циркулация, в резултат на което по-рядко се стига формиране на горещо и много сухо време. Зимните температури не са много ниски, а летните не са много високи. Средната годишна температура в град Обзор е 12,3 С.

Пролетта е по-удължена, по-хладна и влажна, с чести превалявания. Лятото е прохладно, а есента се задържа по-продължително време по-приятна и сравнително по-топла. Зимата е мека.

Климатът и природните особености на град Обзор предполагат лечението на редица заболявания:
- детски болести: рахит, лимфатична и ексудативна диатеза, алергична диатеза, заболявания на дихателната система, дистрофии на костите, възстановяване след боледуване и др.
- заболявания на дихателната система: хронични алергични ринити, ларингити, хронични синузити и др.;
- алергични заболявания;
- заболявания на нервната система;
- заболявания на опорно-двигателния апарат;
- заболявания на кожата;
- болести на кръвта;
- гинекологични заболявания.


Многобройните архитектурни и керамични фрагменти, останки от крепостни стени и колони, свидетелстват за хилядолетната история на град Обзор.

През 510 г. пр. Хр. била основана първата колония - Месембрия (Несебър), а скоро след това приселници от Месамбрия основават нова морска колония Навлох (град Обзор).

Плиний Стари посочвал друго име за Навлох – Хелиополис /Слънчев град/. В римски пътеводители се споменава за крепост, защитена от яки стени и играеща важна роля по Понтийския път от Бизантион, който пресичал Странджа край брега на Черно море и свързвал Анхиало със земите на север до река Дунав. Името на селището в този пътеводител било Храм на Юпитер. В крепостта се влизало през северна и южна порта. В центъра й, където сега се намира площадът на град Обзор, бил построен красив Храм на Юпитер, който дал и името на селището.

През ІV век Анхиало бил епископски център и оказал силно въздействие върху развитието на съседния Хелиополис, който вече се наричал Теополис /Град на Бога/.  През 395г. на мястото на Източната Римска Империя се появила Византия и започнало проникването на християнството. Град Анхиало (Поморие) става епископски център и оказва силно въздействие върху развитието на съседния Хелиополис.

През 6-7 век тук идват славяните, а след тях и прабългарите. През 681г. се създава Българската държава.

Тук минавала границата с Византия, по протежението, на която били построени множество защитни валове. Векове наред тук са се водели непрестанни битки между българи и ромеи. През 1366г. граф Амедей Савойски разрушил всички черноморски крепости. Тяхната участ споделил и Теополис – било опустошено цялото крайбрежие без град Варна.

През ХІІІ век крепостта, намираща се на около 2 км. от селището с формата на квадрат получила името Козяк, което постепенно изместило името Теополис. Руините на крепостните основи и останки от кули по ъглите личат и в наши дни в местността Калето. Името на крепостта днес носи съседен връх.

След падането на българските земи под турско робство, завоевателите кръщават селището с наименованието Гьозлю /Красивото/, което през XVI век било променено на Гьозекен /Хубав изглед, Всеглед/. След разгрома на Преображенското въстание, както и след войните през 1913 – 1918г. тук се заселват много българи от Тракия.

През 1934г. името на село Гьозекен било заменено с село Обзор, през 1935г – с Козякград, а през 1936г. отново го нарекли село Обзор, което наименование с гордост носи и до днес.

В град Обзор са открити римски и византийски монети, амфори и др. Някои от откритите колони и капители се намират в лапидариума, уреден в малка градинакрай централния площад. Особен интерес представлява капителът с изображение на риба. В Археологическия музей в София се съхраняват антична глава- един от най-ценните експонати, намерен в Обзор и амфора, направена от червена глина, дълга 23см., която по форма напомня вретено и има тясно и високо гърло с две дъговидни дръжки. Особен интерес представлява намереният на вала край град Обзор камък с изсечени върху него старобългарски знаци.

В края на 2011г. по време на изкопни работи за ремонт на водопреносната мрежа, работници от ВиК се натъкнаха на останки от автентична римска баня. Банята е военна, с дължина около 40м., много добре запазена, което рядко се случва за находки от римския период. Останките са едва на 15 см. под асфалта и досега са били неразкрити, тъй като в тази част на града не е имало изкопни работи.          

Град Обзор е селище с богата история, традиции и култура, където по в чудна прегръдка се събират море, златисти, безкрайни плажове и зелени планински хълмове. Тук, на това благословено от Бога и дарено на хората място, бихте прекарали по уникален и незабравим начин своята почивка и повярвайте, бихте се върнали отново.

 

РЕЗЕРВИРАЙ ХОТЕЛ ТУК

📜 ЛИЦЕНЗ

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

📊 ОТЗИВИ

Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел предлага ексклузивната услуга на своите клиенти, които имат запитване за спешно самолетно пътуване. В случай, че желаете запитването Ви да бъде обработено с предимство преди останалите, може да ползвате нашата безплатна услуга Avio Priority. 

Какво представлява Avio Priority?
Avio Priority е по-бързо получаване на информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет.

Как да ползвате безплатната услуга Avio Priority?
За да получите по-бързо информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет, моля да се обадите директно на: телефон, Viber или WhatsApp: +359896889907 в работно време от Понеделник до Петък: 09:00-17:00.

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

Резервации на самолетни билети, хотели, трансфери, круизни пътувания и почивки с Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел 
© All Rights Reserved Aviotravel 2011 - 2024

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.