ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 

   Viber/WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ  

Село Арбанаси се намира на 5км. от Велико Търново и граничи с Горна Оряховица. Разположено е на широко плато, съхранило величието на българския дух и вяра. Касивата природа, историческото минало и балканския въздух превличат с магнитна сила хиляди наши и чужди туристи.

На територията му живеят 310 души, потомци на родолюбиви българи, запазили красивите старинни къщи с високи каменни огради и украсени с дърворезба.

От осемдесетте на брой запазени къщи, 36 са обявени за паметници на културата, а две от тях: Костанцалиевата и Хаджиевата са къщи музеи.

От далечното минало са запазени 7 църкви от 17 век и красят селището със своя архитектурен вид. Изографисани богато с красиви дърворезби, оковани с железни орнаменти, подчертават възрожденската архитектура. Село Арбанаси не напразно е обявено за архитектурен резерват и намира място си в списъка на ЮНЕСКО. Най-старата запазена църква е Рождество Христово, най-голямата е Св.Архангели Михаил и Гаврил, а най-малката е Свети Атанас. Близо до селото са построени и двата манастира: Свети Николай и Успение Богородично.

Каквото и да разказваме за Арбанаси, най-добре е всеки българин да посетите това красиво историческо наследство.

РЕЗЕРВИРАЙ ХОТЕЛ ТУК

РЕЗЕРВИРАЙ ХОТЕЛ ТУК

📜 ЛИЦЕНЗ

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

📊 ОТЗИВИ

Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел предлага ексклузивната услуга на своите клиенти, които имат запитване за спешно самолетно пътуване. В случай, че желаете запитването Ви да бъде обработено с предимство преди останалите, може да ползвате нашата безплатна услуга Avio Priority. 

Какво представлява Avio Priority?
Avio Priority е по-бързо получаване на информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет.

Как да ползвате безплатната услуга Avio Priority?
За да получите по-бързо информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет, моля да се обадите директно на: телефон, Viber или WhatsApp: +359896889907 в работно време от Понеделник до Петък: 09:00-17:00.

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

Резервации на самолетни билети, хотели, трансфери, круизни пътувания и почивки с Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел 
© All Rights Reserved Aviotravel 2011 - 2024

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.