Боровец е разположен в източната част на Рила планина по склоновете на Мусаленския хребет на над 1300м. надморска височина. Курортен комплекс Боровец е голям курортен център. Наличността на красивия зимен пейзаж и отличната спортна база е предизвикателство за любителите на спорта. Климътът е с мека зима, с много снеговалежи, с ски сезона продължава до април. Отличните зимни спортове привличат хилядите наши и чужди спортисти да прекарат за състезания и отдих сред красива природа незабравими мигове по ски пистите и спортните съоражения. Ски пистите са 24 на брой с 58км. дължина.

Зимните спортове, на които се радват спортистите са: алпийски ски, ски бягане, фрийстайл, сноуборд и фрийрайд.
Курортът е бил домакин два пъти на състезания за Световната купа по алпийски стил и на състезания за Европейската купа единадесет пъти. Създадените условия за нощно каране до 22 часа удължават оживлението за деня, продължаващ в многото добре уредени таверни, ресторанти и барове.

Ски информацията е богата: най-дълга писта 12км., писти за ски бягане 35км., 8 осветени писти за нощно каране, детски снежен парк, съоражения за биатлон и 160 оръдия за сняг. Трасетата за ски бягане предлагат на бегачите отлични преходи, редовно обработени с изкуствен сняг.

На територията на Боровец са разположени 3 ски центъра:
Ситняково -Централен Боровец с 8 писти за нощно каране, с писти на 250дка и парк на курорта - Промо Парк Бопосорт.

Втория е ски център Маркуджик, за екстремно каране и е само за експерти, съоражен с модерна система за снегозадържане.

Третия е Ястребец, на чиято площ се намира фрийстайл парк Боровец - Сноу Парк Бороспорт.

Освен зимата Боровец предлага и летни развлечения като: каянкинг на язовир Искър с опитен инструктор, пейнтбол, езда на коне също с инструктор, спортен риболов и атракция за големи ималки  - Въжен град Бороландия. Любителите на полети с парапланер могат да наемат екипировка, билет за лифта и инструктор.

РЕЗЕРВАЦИЯ НА ХОТЕЛ