Добре дошли в Букурещ (Bucharest), наричан още Малкият Париж на Източна Европа! Градът, изпъстрен с уникални забележителности и чаровни улички, ще ви завладее с богатото си наследство и неповторим стил. Ето какво да не пропуснем да посетим, когато сме в Букурещ.

Румънският парламент е истински символ на Букурещ и вторият по големина парламент в света след Пентагона. Построен от самия Николае Чаушеско, този величествен комплекс представлява историческа забележителност, зад който са скрити сензационни истории за старо гробище и тоталитарни амбиции.

Защо да не се разходите по улицата с шарени чадъри (Pasajul Victoriei)? Това е едно от най-чаровните места в града, където цветните чадъри не само привличат туристи, но и придават уникален шик на този скрит район.

Старият град (Strada Lipscani) ви очаква с привлекателна комбинация от западноевропейска архитектура и модерни ресторанти с неустоима храна. Разгледайте Палата на депозитите и пратките, руската църква Св. Никола и аркадата Pasajul Macca-Vilacrosse с жълт стъклен таван.

Не пропускайте вкусните ресторантчета в Стария град, където капучиното и месото от елен ви обещават несравними вкусове.

Румънският Атенеум и Триумфалната арка са двете горди перли на Букурещ, представящи културния блясък и националния патос. Заедно с Църквата Ставраполеос, те ви открият вратата към богатата история и красота на града.

Има ли по-добро място за разходка от парковете на Букурещ? От Парк Бордеи до Парк Крал Михай Първи, градът предлага 12 зелени оазиса, където биологичното разнообразие и екотуризмът преливат в едно чудно спокойствие.

И не забравяйте за букурещките фонтани - най-дългата хореографирана система от фонтани, създадена за  визуални и аудио удоволствия.

За улеснение на пътуването на всички желаещи да посетят северната ни съседка, съществуват директни полети от летище София (SOF) до летище Букурещ (OTP). Това предоставя удобен и бърз начин за стигане до румънския град.

Във всеки ъгъл на Букурещ ви чака нещо удивително. Малкия Париж на Източна Европа ви очкава, тук където историята, културата и природата се преплитат в една невероятна мозайка.

Карта на Букурещ


ПРОМОЦИОНАЛНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

📜 ЛИЦЕНЗ

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

📊 ОТЗИВИ

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

Резервации на самолетни билети, хотели, трансфери, круизни пътувания и почивки с Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел 
© All Rights Reserved Aviotravel 2011 - 2024

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.