ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 

   Viber/WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ  

Добре дошли в Пафос (Paphos), където всеки камък разказва многовековната история на този уникален град. Тук може да се запознаете с археологическите богатства и туристическите забележителности, които превръщат Пафос в истинска перла на Кипър.

Препоръчваме ви да започнете с археологическия парк. Това е истинско съкровище, разкриващо 22 обекта и паметника от различни епохи, започвайки от IV век пр. Хр. и стигайки до Средновековието. Римски резиденции, покрити с изключително сложни и цветни мозайки ще ви впечатлят с визията си и ще ви покажат за живота на заможните семейства от античността. Откритията тук са жива картина на изобилието и красотата от този период.

Къщата на Еон ще ви въведе в света на митологията. Разгледайте изключителната мозайка, където централният панел разказва за различни сцени от гръцката митология. От Леда и Зевс под формата на лебед до раждането на Донис, всичко е детайлно изработено и предизвиква възхищение. Следва къщата на Тезей. Сложни мозайки разказват за Тезей и Минотавъра, Посейдон и Амфирита, създавайки невероятна визия за митологичното наследство.

Античният театър Одеон е било мястото за музикални и театрални представления. Съществувайки още от елинската епоха, този театър е побирал около 1200 души, оставяйки впечатление от величието на античната сцена.

Разгледайте и Замъкът Саранда колонес. Той ще ви въведе в по-късната история на Пафос, където 40-те колони са свидетели на събитията след франкското нашествие. 

Така вълнуващата пътека през археологическите обекти на Пафос разкрива не само историята на града, но и душата на една уникална култура. Разгледайте този митичен свят и се потопете в богатството на античния Пафос.

Следват мистериозните турски бани, където архитектурата тържествено разказва историята на социализацията. И тук, сред паметниците от османския период, градът прекланя глава пред красотата на минатото.

Великолепният амфитеатър в новата част на Пафос предизвиква силни емоции. През II век преди Христа сцената е облечена в мрамор и е свидетелство за културната експлозия от този период. След земетресение през 365 г. много от камъните са разграбени, докато по време на кръстоносните походи дейността на амфитеатъра отново се подновява.

Разходката ви може да завърши с крепостта, която се намира на западния бряг на пристанището на Като Пафос. Тя някога е била част от бреговата охранителна система на Кипър.

Пожелаваме ви едно вълнуващото пътуване до Пафос. Времето тук е като мозайка, съчетаваща красотата и историята. Нека всеки посетител се потопи в този митичен свят, където всяка археологическа забележителност е приказка, а градът сам по себе си е жива легенда.

За улеснение на пътуването на всички желаещи да посетят кипърския град, съществуват директни полети от летище София (SOF) до летище Пафос (PFO). Това предоставя още по-удобен и бърз начин за да стигнете до това невероятно място.

Карта на Пафос


ПРОМОЦИОНАЛНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

📜 ЛИЦЕНЗ

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

📊 ОТЗИВИ

Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел предлага ексклузивната услуга на своите клиенти, които имат запитване за спешно самолетно пътуване. В случай, че желаете запитването Ви да бъде обработено с предимство преди останалите, може да ползвате нашата безплатна услуга Avio Priority. 

Какво представлява Avio Priority?
Avio Priority е по-бързо получаване на информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет.

Как да ползвате безплатната услуга Avio Priority?
За да получите по-бързо информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет, моля да се обадите директно на: телефон, Viber или WhatsApp: +359896889907 в работно време от Понеделник до Петък: 09:00-17:00.

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

Резервации на самолетни билети, хотели, трансфери, круизни пътувания и почивки с Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел 
© All Rights Reserved Aviotravel 2011 - 2024

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.