ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 

   Viber/WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ  

 

Представяме ви френската столица Париж (Paris) и нейните забележителности. От модните елегантни бутици до изисканата гастрономия, от една от най-познатите катедрали до загадъчните катакомби, Париж представлява символ на изтънчения начин на живот и пълната свобода на съществуване! Този град е известен като "Градът на любовта", "Грешният град", "Модна столица"... Не остава нищо друго, освен да проверите сами, колко е уникален този град и да го разгледате в детайли!

Естествено ще започнем с най-емблематичната забележителност, а именно - Айфеловата кула. Проектирана е от Александър-Гюстав Айфел, този изумителен метален гигант е възникнал за Парижкото Изложение през 1889 г., по случай 100-годишнината от Френската Революция. Със своите 15 хил. стоманени секции, свързани с 2,5 млн. нита, кулата остава върховен архитектурен символ, като подчертава своята величествена височина от 307 метра.

Продължаваме с Лувъра. Днес това е един от най-посещаваните музей. В двора на Лувъра блести "Стъклената пирамида" от дизайнера Лео Мин Пей, построена през 1917 г. В сърцето на Лувъра се крият над 30 хил. произведения на изкуството, обхващащи периода от античността до днес. Тук се намира прочутата картина "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи.

Катедралата "Нотр-Дам де Пари" винаги ще ви впечатли с готическата си величественост. Разположена на остров Сите в "Латинския квартал". Строена през 1163 г. от крал Луи IX и епископ Морис, "Нотр-Дам" представлява уникален микс от ранен и късен готик. Орнаменталният дизайн на фасадата привлича вниманието с множество скулптури и контрафорси. Вътрешността на храма се представя като огромен свод с красиви витражни прозорци, като розовият прозорец е истинско произведение на изкуство, вдъхновено от Светата Дева.

Следващата ви разходка нека бъде по Шанз-Елизе. Улицата представлява идеално подредено асфалтово пространство с много градини, дървета и модерни пейки. Зад красивата му фасада стои историята, че преди XVI-ти век това е била безлюдна местност. Ландшафтният архитект, Андре Ле Нотр я облагородява. Тук може да откриете магазини, дизайнерски бутици, ресторанти и театри. Този оживен булевард е точката, където историята и модерното се преплитат.

Триумфалната Арка е грандиозно свидетелство за победите на френските армии. Направена по нареждане на Наполеон през 1806 г., тази могъща структура, завършена през 1836 г., включва релефи, изобразяващи важни епизоди от историята на армията. Вътрешната част на арката разкрива имената на над 660 генерали и повече от 100 славни битки.

Направете си разходка до базиликата "Сакре-Кьор" и Монмартър. Насладете се на красивите улички, както и на калдъръмените пътеки, особено през лятото, когато розите цъфтят. При достигането до върха и гледането към този архитектурен шедьовър в романо-византийски стил, разбирате защо го кръщават "Бялата църква". Наистина, тя е ослепително бяла! Построена от калцит, този специален вид камък излъчва бяло вещество при дъжд, гарантирайки този характерен бял цвят на базиликата и вечната чистота на "Свято сърце".

Величествената Гробница - Пантеонът първоначално е създаден като църква с фасада, вдъхновена от оригинала в Рим, Пантеонът представлява изразителен пример за неокласическа архитектура. През 1806 г. Наполеон поръчва този проект, който по-късно служи като вдъхновение за елипсовидния купол на Капитолия - сградата на американския сенат. След Френската Революция, Пантеонът прераства в национален паметник и става дом на най-известната гробница във Франция. В криптата на бившата църква "Свети Женевиев" са погребани някои от най-големите личности на нацията, сред които Жан-Жак Русо, Виктор Юго, Декарт, Емил Зола, Пиер и Мария Кюри.

За всички ценители на операта препоръчваме да посетите този храм на изкуството. "Пале Гарние" или Парижката Опера е проектирана от Шарл Гарние в стила на "Наполеон III" и построена между 1862 и 1875 г. Фасадата включва класически колони и осем скулптури на алегории: Поезия, Музика, Идилия, Рецитация, Песен, Драма и Танц. Ложията съдържа бюстове на композитори като Халеви, Майербер, Росини, Обер, Спонтини, Бетовен и Моцарт. На върха на сградата са разположени златни скулптури, славещи Поетичността и Славата.

За улеснение на пътуването на всички желаещи да посетят френската столица, съществуват директни полети от летище София (SOF) до летище Париж Шарл де Гол (CDG). Това предоставя още по-удобен и бърз начин за да стигнете до този уникален френски град.

Карта на Париж


ПРОМОЦИОНАЛНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

📜 ЛИЦЕНЗ

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

📊 ОТЗИВИ

Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел предлага ексклузивната услуга на своите клиенти, които имат запитване за спешно самолетно пътуване. В случай, че желаете запитването Ви да бъде обработено с предимство преди останалите, може да ползвате нашата безплатна услуга Avio Priority. 

Какво представлява Avio Priority?
Avio Priority е по-бързо получаване на информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет.

Как да ползвате безплатната услуга Avio Priority?
За да получите по-бързо информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет, моля да се обадите директно на: телефон, Viber или WhatsApp: +359896889907 в работно време от Понеделник до Петък: 09:00-17:00.

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

Резервации на самолетни билети, хотели, трансфери, круизни пътувания и почивки с Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел 
© All Rights Reserved Aviotravel 2011 - 2024

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.