ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 

   Viber/WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ  

Международно летище Лондон Хийтроу (LHR)Международно летище Лондон Хийтроу (LHR)


Летище Лондон Хийтроу (London Heathrow) е с IATA код LHR. Летището е третото най-натовареното летище в света по общ брой пътници и първото в света по брой международни полети. Намира се на 25 км западно от централната част на Лондон.

Летището е снабдено с 5 терминала. Терминал 1, 2 и 3 са разположени в основния комплекс и имат топла връзка помежду си. Пасажерите, които трябва да направят трансфер между полети трябва да следват знаците Flight Connections. Терминали 4 и 5 са отделени в южната му част и са свързани с останалите с безплатен автобус или шатъл на Heathrow Express.

Терминал 1 облслужва вътрешни и полети до близки дестинации на British Airways, Aer Lingus, BMI и други. Очаква се през 2014 г., той да бъде затворен, а функциите му да бъдат прехвърлени на новопостроената сграда за Терминал 2.

Терминал 2 се използва от повечето европейски превозвачи за полетите им до Европа и за някои по-дълги дестинации.

От Терминал 3 се изпълняват някои презокеанските полети до САЩ, Южна Америка, Азия и повечето до Африка.

На Терминал 4 оперират авиокомпаниите KLM, Delta Air Lines, Air Malta, Continental Airlines, Kenya Airways, Qantas и Sri Lankan Airlines.

Терминал 5 е новият терминал, който поема полетите на British Airways и окончателно ще бъде завършен до 2015 г. С него летище Хийтроу ще има капацитет около 90 млн. пасажери годишно.
 
Допълнителните услуги, които може да ползвате на летище Лондон Хийтроу са: заведения, барчета за бързо хранене, ресторанти, магазини. Във всички терминали ще намерите банкомати и бюра за обмяна на валута. Терминалите 2 и 4 разполагат с пощенски клонове. На територията на летището е осигурен безжичен интернет, който първите 45 минути се ползва безплатно. Освен WiFi, на разположение са и интернет терминали, където се плаща на минута. На различни места в терминалите има факс-устройства и принтери, на които се плащат с кредитна карта. В бизнес центъра между терминал 1 и 2 има около 20 стаи с подходящи условия за бизнес срещи, които може да се резервират онлайн. За най-малките има специални стаи за бебета, както и помещения за игра. Летище Лондон Хийтроу е изключително достъпно летище за хора с увреждания.


Транспорт от и до летището

С метро: Използвайте метро, за да се придвижите до централен Лондон (спирка Victoria Station) за около 45-55 минути. Предимство на метрото е, че има спирки за всички терминали на летище Хийтроу.

С влак: Най-бързият начин да стигнете до центъра на Лондон е с влак Heathrow Express. Той минава на 15 минути и има спирки на терминали 1, 3 и 5. Пътниците от Терминал 4 може безплатно да използват трансфер до Терминал 1. Heathrow Express ще Ви придвижи до централната Paddington Station близо до Hyde Park и Oxford Street само за 15 минути. Билети може да купите предварително на сайта на Heathrow Express, на станцията или в самия влак. По-евтина, но и по-бавна алтернатива, до Paddington Station е влак  Heathrow Connect. Той пътува около 40 мин. и може да се вземе само от жп спирката на терминали 1 и 3.
 
С автобус: Няколко автобусни компании предлагат автобусен превоз както до центъра на Лондон, така и до различни части на Англия. Автобусни спирки има пред всеки терминал, а билетите е добре да се вземат предварително - от гише или онлайн. Ежедневно на средно 20 минути има автобус на National Express между летище Хийтроу и централната автобусна спирка Victoria Bus Station. Времето за пътуване е около 50 мин.

С кола: Летището се намира на около 25 км. от центъра на Лондон, до който може да се стигне по магистрала. Трябва да се има предвид, обаче, че пътищата около Лондон и особено около летището обикновено са изключително натоварени и едно пътуване от/до централен Лондон може да отнеме над 1 час.

С такси: Пред всеки от терминалите ще намерите таксиметрови услуги. Поради натоварения трафик, пътуване до центъра на Лондон отнема минимум час.

Карта на Летище Лондон Хийтроу

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu 

Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени.

Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.