ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 

   Viber/WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ  

Международно летище Лондон Хийтроу (LHR)Международно летище Лондон Хийтроу (LHR)


Летище Лондон Хийтроу (London Heathrow) е с IATA код LHR. Летището е третото най-натовареното летище в света по общ брой пътници и първото в света по брой международни полети. Намира се на 25 км западно от централната част на Лондон.

Летището е снабдено с 5 терминала. Терминал 1, 2 и 3 са разположени в основния комплекс и имат топла връзка помежду си. Пасажерите, които трябва да направят трансфер между полети трябва да следват знаците Flight Connections. Терминали 4 и 5 са отделени в южната му част и са свързани с останалите с безплатен автобус или шатъл на Heathrow Express.

Терминал 1 облслужва вътрешни и полети до близки дестинации на British Airways, Aer Lingus, BMI и други. Очаква се през 2014 г., той да бъде затворен, а функциите му да бъдат прехвърлени на новопостроената сграда за Терминал 2.

Терминал 2 се използва от повечето европейски превозвачи за полетите им до Европа и за някои по-дълги дестинации.

От Терминал 3 се изпълняват някои презокеанските полети до САЩ, Южна Америка, Азия и повечето до Африка.

На Терминал 4 оперират авиокомпаниите KLM, Delta Air Lines, Air Malta, Continental Airlines, Kenya Airways, Qantas и Sri Lankan Airlines.

Терминал 5 е новият терминал, който поема полетите на British Airways и окончателно ще бъде завършен до 2015 г. С него летище Хийтроу ще има капацитет около 90 млн. пасажери годишно.
 
Допълнителните услуги, които може да ползвате на летище Лондон Хийтроу са: заведения, барчета за бързо хранене, ресторанти, магазини. Във всички терминали ще намерите банкомати и бюра за обмяна на валута. Терминалите 2 и 4 разполагат с пощенски клонове. На територията на летището е осигурен безжичен интернет, който първите 45 минути се ползва безплатно. Освен WiFi, на разположение са и интернет терминали, където се плаща на минута. На различни места в терминалите има факс-устройства и принтери, на които се плащат с кредитна карта. В бизнес центъра между терминал 1 и 2 има около 20 стаи с подходящи условия за бизнес срещи, които може да се резервират онлайн. За най-малките има специални стаи за бебета, както и помещения за игра. Летище Лондон Хийтроу е изключително достъпно летище за хора с увреждания.


Транспорт от и до летището

С метро: Използвайте метро, за да се придвижите до централен Лондон (спирка Victoria Station) за около 45-55 минути. Предимство на метрото е, че има спирки за всички терминали на летище Хийтроу.

С влак: Най-бързият начин да стигнете до центъра на Лондон е с влак Heathrow Express. Той минава на 15 минути и има спирки на терминали 1, 3 и 5. Пътниците от Терминал 4 може безплатно да използват трансфер до Терминал 1. Heathrow Express ще Ви придвижи до централната Paddington Station близо до Hyde Park и Oxford Street само за 15 минути. Билети може да купите предварително на сайта на Heathrow Express, на станцията или в самия влак. По-евтина, но и по-бавна алтернатива, до Paddington Station е влак  Heathrow Connect. Той пътува около 40 мин. и може да се вземе само от жп спирката на терминали 1 и 3.
 
С автобус: Няколко автобусни компании предлагат автобусен превоз както до центъра на Лондон, така и до различни части на Англия. Автобусни спирки има пред всеки терминал, а билетите е добре да се вземат предварително - от гише или онлайн. Ежедневно на средно 20 минути има автобус на National Express между летище Хийтроу и централната автобусна спирка Victoria Bus Station. Времето за пътуване е около 50 мин.

С кола: Летището се намира на около 25 км. от центъра на Лондон, до който може да се стигне по магистрала. Трябва да се има предвид, обаче, че пътищата около Лондон и особено около летището обикновено са изключително натоварени и едно пътуване от/до централен Лондон може да отнеме над 1 час.

С такси: Пред всеки от терминалите ще намерите таксиметрови услуги. Поради натоварения трафик, пътуване до центъра на Лондон отнема минимум час.

Карта на Летище Лондон Хийтроу

📜 ЛИЦЕНЗ

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

📊 ОТЗИВИ

Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел предлага ексклузивната услуга на своите клиенти, които имат запитване за спешно самолетно пътуване. В случай, че желаете запитването Ви да бъде обработено с предимство преди останалите, може да ползвате нашата безплатна услуга Avio Priority. 

Какво представлява Avio Priority?
Avio Priority е по-бързо получаване на информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет.

Как да ползвате безплатната услуга Avio Priority?
За да получите по-бързо информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет, моля да се обадите директно на: телефон, Viber или WhatsApp: +359896889907 в работно време от Понеделник до Петък: 09:00-17:00.

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

Резервации на самолетни билети, хотели, трансфери, круизни пътувания и почивки с Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел 
© All Rights Reserved Aviotravel 2011 - 2024

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.