ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 

   Viber/WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ  

Международно летище София (Sofia International Airport) е с IATA код: SOF. Летището разполага с два терминала. Терминал 1 на Летище София е основно реновиран през 2000г. Разширен е салона на заминаващи, а сградата, в която са били обслужвани полетите по вътрешни линии е изцяло обновена и превърната в зала за пристигащи пътници. Построен в първата половина на ХХ век. Многократно разширяван и дострояван, терминалът все още носи почерка на тогавашните архитектурни влияния, както и съхранява любопитни препратки към новата история на континента. Удобният достъп, опростените процедури, ефективното обслужване в съответствие с всички елементи на съвременния летищен стандарт превръщат Терминал 1 в притегателен център за развитие на пътнически маршрути от страна на много от нискотарифните и чартърни авиокомпании. През 2003г. Летище София започва строителството на нов пътнически терминал и изграждането на нова пистова система успоредно с използването на вече съществуващата.

Международно летище София (SOF) - Терминал 1Международно летище София (SOF) - Терминал 1На 31 август 2006 г. Летище София въвежда в експлоатация новата писта за излитане и кацане, изнесена на 210 м северно от предишната, като източният край на дългото 3600 м съоръжение прехвърля коритото на река Искър по специално изграден мост. Допълнително са изградени нови свързващи пътеки за рулиране, а старата писта е превърната в скоростна пътека, което осигурява 20 самолетни движения на час при висока степен на безопасност на полетите.

На 27 декември 2006г. отваря врати Терминал 2. Терминалът е проектиран по начин, предполагащ неговото разширение в съответствие с нуждите на развиващия се през следващото десетилетие трафик. Централната сграда на терминала е изградена върху площ от 56 500 кв.м с допълнителна галерия дълга 200 м, оборудвана със 7 пътнически ръкава. Достъпът до 8-те нива на терминала е улеснен от 12 асансьора и 7 ескалатора. Пасаж свързва залите с покрития автомобилен гараж, разполагащ с 800 паркоместа.

Терминал 2 на летище София разполага с търговски зони на обща площ от 4 000 кв.м, предлагащи на пътуващите разнообразни услуги – ресторанти, кафе-барове, магазини, туристически и рент-а-кар услуги, банки и бюра за обмяна на валута.
Автоматизираната система за сортиране на пътнически багажи с 4-степенна проверка по сигурност, 34-тегишета за регистрация, модерната летищна информационна система са само част от съоръженията, осигуряващи качествено обслужване за 2000 пътника в час „пик”.

Международно летище София (SOF) - Терминал 2Международно летище София (SOF) - Терминал 2


От края на месец май 2012 г. „Летище София” ЕАД е сертифицирано съгласно изискванията на Международната организация по стандартизация (ISO) с издаването на сертификати по два стандарта: ISO 9001:2008 (Управление на качеството) и ISO 14001:2004 (Управление на околната среда). Залагането на стандарти по управление на качество и природна среда е пряк израз на гражданската позиция на дружеството по ефективно управление на ресурси и грижа за околната среда.

През 2013 г. на територията на Летище София бе построена нова летищна контролна кула на „Ръководство въздушно движение”, разположена непосредствено до Терминал 2. Съоръжението е с височина 50 м се отличава както с висока функционалност, така и с модерен архитектурен дизайн.

Непосредствените инфраструктурни планове на Летище София са свързани с изграждане на нови пътеки за рулиране, които целят оптимизация на движението на самолетите и намаляване на времето за рулиране след кацане и преди излитане; разширение на перонните площи; доставка и монтаж на два допълнителни пътнически ръкава; интериорни реорганизации като например разширение на пътническата галерия на Терминал 2 и обособяване на нови автобусни изходи, увеличаване на пространството, определено за търговски площи.

Карта на Летище София

📜 ЛИЦЕНЗ

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

📊 ОТЗИВИ

Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел предлага ексклузивната услуга на своите клиенти, които имат запитване за спешно самолетно пътуване. В случай, че желаете запитването Ви да бъде обработено с предимство преди останалите, може да ползвате нашата безплатна услуга Avio Priority. 

Какво представлява Avio Priority?
Avio Priority е по-бързо получаване на информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет.

Как да ползвате безплатната услуга Avio Priority?
За да получите по-бързо информация за налични места, разписание на полети и ценa на самолетен билет, моля да се обадите директно на: телефон, Viber или WhatsApp: +359896889907 в работно време от Понеделник до Петък: 09:00-17:00.

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

Резервации на самолетни билети, хотели, трансфери, круизни пътувания и почивки с Онлайн Туристическа Агенция Авиотравел 
© All Rights Reserved Aviotravel 2011 - 2024

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.