ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 

   Viber/WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ  

Международно летище Тел Авив - Бен Гурион (TLV)Международно летище Тел Авив - Бен Гурион (TLV)


Международното летище Тел Авив - Бен Гурион (Tel Aviv Yafo - Ben Gurion) е с IATA код: TLV. Това е най-голямото и най-натоварено летище в Израел и е едно от двете летища, обслужващи столицата Тел Авив. Летището е разположено на 15 км от град Тел Авив. Построено е през 1936 г., а през 1973 г. е кръстено на първия израелски министър-председател Давид Бен-Гурион.

Летището служи за седалище на израелските авиокомпании El Al, Israir Airlines и Arkia Israel Airlines. Летището има два действащи терминала: Терминал 1 за пътници от вътрешни полети и Терминал 3 обслужващ международните полети. От летище Бен Гурион се предлагат полети в рамките на Израел, международни полети и полети на дълги разстояния.


Транспорт от и до летището

С автобус: Автобус 475 свързва летището с централната автогара на Тел Авив, а автобуси 423, 945 и 947 се движат до Йерусалим и Хайфа. Спирката им на летището е в централната му част, срещу Паркинг 1.

С влак: От Терминал 3 има влак до Тел Авив, като пътуването с него е около 15 минути.

С автомобил: От центъра на Тел Авив трябва да се насочите на югоизток към път Route 1, свързващ столицата с Йерусалим. Отбийте на кръстовището при Шапирим и продължете към летището.

С такси: Стоянките на такситата са на ниво G на Терминал 3.

Карта на Летище Тел Авив Бен Гурион

Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753

 

      
Заплатете резервацията си в най-близкия клон на БАНКА ДСК или чрез активно онлайн банкиране на банката

 

      
Заплатете резервацията си с карта


Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на www.bulgaria-air.eu 

Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени.

Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

 

We use cookies
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.